ciocolata Dolfin
Tablete 70g Tablete 30g Pătrăţelele
gurmandului
Fulgi de
ciocolată
Minitablete 10g Caramel & Chocolat
INTRO FILOZOFIE CONSERVARE PRODUSE DOLFIN PRODUSE TOHI MAGAZIN ONLINE CIOCOLATA ŞI SĂNĂTATEA MEDIUL ÎNCONJURĂTOR PRESA LINK-URI CONTACT
Follow CiocolataDolfin on Twitter Follow CiocolataDolfin on Facebook

Splaiul Independenţei 332, parter
sector 6, Bucureşti
Tel.: +40 745 549 049
office@antemtrading.ro

Puteti comanda online produsele
noastre la
www.ciocopolis.roCiocolata şi sănătatea

Atât adulţii cât şi copiii iubesc ciocolata; ciocolata în sine este un ingredient minunat pentru gătit, creşte buna dispoziţie, este un puternic stimulator neuronal, este un afrodisiac, este un medicament pentru inimi rănite şi multe altele. În ultimul timp, prezenţa ciocolatei a început să se facă simţită şi în rândul lanţurilor farmaceutice. Această lărgire a canalului de distribuţie, se datorează în mare parte influenţelor benefice pe care acest amestec le manifestă asupra stării de sănătate generală a omului.

Beneficiile sunt date de complexul bogat de antioxidanţi naturali, pe care îl conţine ingredientul de bază al amestecului de ciocolată, mai exact cacaua (antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au posibilitatea de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele instabile de oxigen, ajutând corpul să nu-şi distrugă celulele).
Este vorba despre antioxidanţii din grupa flavonoidelor.

Flavonoidele au capacitatea de a creşte rapid acidul nitric din sânge, ceea ce are ca rezultat scăderea riscului de apariţie a disfuncţiilor cardio-vasculare, protejând vasele şi inima. De asemenea flavonoidele reduc riscul atacului de cord, cancerului şi diabetului, crescând de asemenea imunitatea. Tot flavonoidele reduc rata hemolizei (spargerea globulelor roşii care conţin fier şi transportă oxigen, prevenind astfel anemia).

În urma mai multor teste s-a dovedit faptul că ciocolata ajută la reducerea colesterolului rău şi la stimularea producţiei de colesterol bun (Colesterolul este transportat prin sânge cu ajutorul proteinelor. Unele dintre acestea îl transporta la ficat, unde este utilizat pentru digestie - acesta este colesterolul bun. Alte proteine însă, au tendinţa de a depune colesterolul pe pereţii vaselor de sânge - acesta este colesterolul rău, dăunător organismului).

De asemenea trebuie menţionat că ciocolata are puteri antioxidante mai mari decât majoritatea alimentelor consumate în mod constant. De exemplu cacaua are o capacitate antioxidantă de 5 ori mai puternică decât a ceaiului negru şi de 3 ori mai mare decât a ceaiului verde şi a vinului.

Chiar dacă ciocolata cu lapte este mult mai iubită în rândul oamenilor, în special în rândul celor mici, aceasta are de doua ori mai puţini antioxidanţi decât ciocolata neagră. Din păcate, laptele micşorează cantitatea de antioxidanţi. Cu cât amestecul final este mai rafinat şi conţine mai mult lapte, cu atât cantitatea de antioxidanţi este mai mică.

Contrar concepţiei generale cum că "ciocolata nu e sănătoasă şi îngraşă", studiile arată cu totul altceva. Ciocolata conţine 3 dintre substanţele nutritive de bază, fiind vorba despre carbohidraţi,proteine şi lipide; conţine o serie de vitamine (D, E, H şi B12) şi un complex bogat de minerale ( calciu, magneziu, zinc, fosfor şi potasiu).

În ciuda tuturor acestor influenţe bune pe care le are ciocolata, ea nu poate în nici un fel să înlocuiască alimente de bază, ale căror beneficii nutritive nu pot fi comparate, în schimb, consumată în cantităţi ponderate, împreună cu un consum constant de fructe, legume şi cereale integrale, ciocolata îşi va demonstra adevărata valoare.


 
  Copyright 2009 ANTEM TotalTrading
INTRO FILOZOFIE CONSERVARE PRODUSE CIOCOLATĂ ŞI SĂNĂTATEA MEDIULÎINCONJURĂTOR
 
  Web design qmedia.ro